Техническият директор на националния отбор на България -  Георги Иванов,

...
Техническият директор на националния отбор на България -  Георги Иванов,
Коментари Харесай

Георги Иванов: Клубовете можеше да спрат футболистите за националния отбор, благодаря им, че ги пуснаха

Техническият шеф на националния тим на България -  Георги Иванов, съобщи пред Gong.bg , че клубовете са били в цялостното си право да не пуснат футболистите си в националния тим за контролите с Кипър и Люксембург, само че в името на България не са го създали. Именно заради тази причина Иванов им изрече специфична признателност, като не пропусна да спомене, че Лудогорец се е лишил от трима от основните си състезатели - Антон Недялков, Кирил Десподов и Спас Делев

" На първо място бих желал да благодаря на всички клубове, които оказаха цялостно подпомагане на Българския футболен съюз в края на есенния дял от шампионата и макар насъбраната отмалялост у водещите си футболисти, ги освободиха за лагера на националния тим. Уточнявам, че тези дати – сред 14 и 20 ноември, бяха наложителни единствено за тимовете, участници на Световното състезание, тъй че всеки клуб можеше да задържи футболистите си по своя преценка. В този смисъл благодаря и на Лудогорец, че даде най-ключовите си български играчи в лицето на Кирил Десподов, Антон Недялков и Спас Делев, защото те са част от гръбнака на националния тим "

" Както сподели и Младен Кърстаич, здравето на футболистите е преди всичко, и когато има даже някакво подозрение по отношение на положението им, те би трябвало да бъдат съхранени. Именно това се случи с Иван Йорданов, който пристигна на лагер след тежко вирусно заболяване и след многочислени съвещания с доктор Тарълов и щаба на Лудогорец, медицинският ни екип реши, че той няма да бъде пълностоен в дуела с Кипър, а евентуално и за контролата с Люксембург. Футболистът беше освободен от лагера още първоначално му – а по какъв метод е протекло възобновяване му след това – за това можете да питате клубния му отбор "

" Още един път желая да се върна на думите на селекционера – че футболният съюз и клубовете са длъжни да работят в синхрон, изключително когато става дума за здравето на играчите. Между БФС и клубовете не съществува проблем – както виждате, всички те се отзоваха на молбата ни да освободят футболистите си за тези контроли, защото общата ни цел е напредъкът на националния тим. Разбирам и някои клубове като Спарта (Прага), които изцяло аргументирано отхвърлиха да пуснат Мартин Минчев и акцентираха неговото предпочитание да помогне на националния тим. Доколкото знам, от Спарта са спрели състезатели и за чешкия тим, т.е. не става дума за протест "

" Много е значимо да има съгласие по оста клубове-национален тим и съм откровено признателен за това, че все още такова съществува. Сигурен съм, че и в бъдеще ще бъде по този начин, тъй като резултатите са забележими ", съобщи Иванов.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР